Sposób przygotowania

Do mleko, zagotowanego z dodatkiem wanilii, cynamonu lub imbiru dodajemy drobno połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy czekolada się rozpuści. Następnie studzimy do temp. pokojowej. W tym czasie przygotowujemy kogel-mogel, ktory wlewamy do ostudzonej czekolady. Calosc gotujemy na malym ogniu, uwazajac, by czekolada nie wrzala. Przelewamy do filiżanki i podajemy wg gustu: z bita smietana, cynamonem albo chili.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    tego to ja nigdy nie odmówię...;P
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    na zdjeciu wyglada zachecajaco he he
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lista zakupów zrobiona będzie trzeba przetestować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !