Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. Poszatkować nożem. Zalać wodą, po 15 min. odlać wodę i wlać nową. Dodać 1 marchewkę startą na grubym oczku. Dokładnie wymieszać. Dodać skórkę z boczku, kostkę rosołową. Pod koniec gotowania odcedzić fasolę białą z puszki i przesypać do kapusty. Wymieszać. Zaciągnąć zasmażką, ( 1 łyżka masła + 1 łyżka mąki). Doprawić do smaku pieprzem, gdyby była kapusta za kwaśna to dodać cukier. Smacznego !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !