Sposób przygotowania

ugotować budyń w/g przepisu na opakowaniu wystudzić,przygotować ciasto na pączki drożdże rozkruszyć do miski wsypać łyżkę cukru i mąki wlać 1/2szkl.podgrzanego mleka i wymieszać aby się rozpuściły odstawić do wyrośnięcia,do miski wbić jajka i wsypać cukier i utrzeć na jednolitą masę po czym wsypać cukier waniliowy,sól,wymieszać wsypać mąkę,drożdże,wodkę lub ocet,śmietanę i wymieszać,rozpuścić tłuszcz i powoli wlewać i wyrabiać ciasto ręką,jeśli ciasto będzie mocno ścisłe to powoli wlewać podgrzane mleko i wyrabiać ciasto ręką mleka wlać tyle aby ciasto nie było za rzadkie jak będzie ciasto odchodzić od ręki to oprószyć mąką i odstawić do wyrośnięcia,po czym odrywać kawałki ciasta formować krążki na środek każdego kłaść budyń i sklejać układać na ściereczce posypanej mąką jak podrosną to kłaść na gorący tłuszcz i piec na złoty kolor,posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    na jutro jak znalazł...:p
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności... W sam raz na Tłusty Czwartek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne pączki;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam pączki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !