Sposób przygotowania

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, jednak wyciągamy troszkę szybciej niż wzykle, żeby się nie rozwalały. Nacinamy nie przecinając ziemniaka do końca. Rozchylamy i robimy wachlarze. MArchew, kiełbasę i cebulę kroimy w talarki, a paprykę w szersze paski. Rozchylamy nacięcia i posypujemy kucharkiem. Talarki cebulki i marchewki obsypujemy dość mocno papryką i solą. Wkładamy w nacięcia plasterki kiełbasy, cebulki, marchewki i paprykę. Wachlarze układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy delikatnie każdy olejem. Następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków i delikatnie oregano. Pieczemy około 20 minut w temp. 200*.
Jeśli zostały nam warzywa możemy podsmażyć je na patelni posypująć kucharkiem i podać jako dodatek do wachlarzy. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    rewelacja jutro wypróbuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale fajniutkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ale super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !