Sposób przygotowania

Dzień wcześniej udka kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Umieścić w chłodnym miejscu. Ziemniaki ugotować na półmiękko-półtwardo. Posypać je przyprawą do grilla. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Do naczynia żaroodpornego włożyć zamarynowane mięso i zalać bulionem warzywnym. Piec około 40 minut. Po tym czasie włożyć ziemniaki. Co jakis czas podlewać ziemniaki i mięso powstałym sosem. Piec jeszcze 30 minut. Podawać po wyjęciu z piekarnika.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Coś w sam raz dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !