Sposób przygotowania

Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.
Masa:
Ubić śmietanę (dobrze schłodzoną), dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Odłożyć troszkę wiórek do posypania, resztę wsypać do śmietany. Na końcu śmietan fixy, miksować. Masą posmarować wystudzony biszkopt, posypać kokosem, a następnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !