Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe z dżemem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 180 gram
cukier 80 gram
cukier waniliowy 1 łyżka
jajko 2 sztuki
mąka tortowa 250 gram
migdały 200 gram
dżem 300 gram
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe z dżemem

Masło (180 g) mieszam z cukrem (80 g), cukrem waniliowym (1 łyżeczka) , żółtkami (1 szt.). Dodaję mąkę (25 dag). Z tych składników zagniatam ciasto, które odstawiam do lodówki na ok 3 godziny. Z powstałej masy formuję kulki i zostawiam w nich dziurkę. Do dziurek daję dowolną dżem owocowy (p.: z truskawek). Kulki smaruje żółtkiem i posypuje migdałami. Piekę je w 200 stopniach 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 27.03.2012 07:28
fajne ciastka
m1monika 30.01.2012 15:38
apetyczna
KasiaK90 27.01.2012 08:21
smaczniutkie
ankaryba 23.07.2011 11:44
pyszności
joanna77 19.07.2011 20:18
mniam
Robert10 19.07.2011 19:03
pyszne są takie ciacha
piotereq 07.06.2011 10:16
pyszne
AgaS10 07.06.2011 10:08
pyszne:)
Kuchareczekjeden 07.06.2011 09:44
świetne
Ania67 24.05.2011 09:59
pyszniutkie
ronald88 21.05.2011 13:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak