Sposób przygotowania

- Bób gotujemy. Obieramy za skórek
- Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
- Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
- Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z bazylią oraz solą i pieprzem doprawiony.
- Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wow,robi wrażenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    To musi smakować :) Kocham zieleninę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !