Sposób przygotowania

Na samym początku rozpuścić margarynę i dodać do niej mleko, kakao i cukier. Przygotowaną masę schłodzić. Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodać mąke,proszek do pieczenia,dżem, żółka i 4/5 masy z rondelka(resztę masy użyjemy jako polewy do ciasta). Wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w 200 C. Gdy murzynek ostgie polać go resztą masą z rondelka.
Na wierzchu udekorowałam posypką czekoladową.
(Polecam do tego murzynka użyć formy tzw. keksówki).

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    niam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !