Sposób przygotowania

mleko podgrzać, dodać drożdze, cukier, cukier waniliowy i żółtka.wymieszać.dodac resztę składników wg podanej kolejności i wyrobić ciasto.pozostawić do wyrośnięcia na ok 1/2 godziny w ciepłym miejscu. formować bułeczki, nadziewać dowolnym nadzieniem, układać na blaszce. można posmarować białkiem i posypać kruszonką, makiem lub sezamem.na zdjęciu bułeczki z marmoladą posypane sezamem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Na pewno niebo w gębie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    Oj w moj gust trafia ten przepis - uwielbiam piec slodkosci! wyprobuje na pewno :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    maślane , moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Super wyglądają te bułeczki i napewno są pyszniutkie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Swietne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Wygladają pięknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Chętnie się skuszę na takie bułeczki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    przepysznie się czyta :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    przepysznie się czyta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    piekne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Drozdzowe buleczk? Juz lece ;P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    już nie mogę się doczekać kiedy je zrobię, mniam na śniadanie do mleka.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Zrobiłam bez nadzienia i też są wyśmienite.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !