Sposób przygotowania

Warzywa ugotować, odcedzić. 1/4 warzyw zmiksować lub Mus warzywny wymieszać z mielonym mięsem. Wbić jajka, dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Podłużną formę posmarować masłem, wyłożyć połowę masy drobiowej, ułożyć warstwę ugotowanych warzyw, wyłożyć pozostałą masę, wyrównać. Na wierzchu ułożyć resztę warzyw. Pasztet przykryć natłuszczonym pergaminem, włożyć do większej formy wypełnionej wodą. Piec 1 i 1/2 godziny w temp. 180 C. Ostudzić, wstawić na 6 godzin do lodówki. Pasztet podawać pokrojony w plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !