Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, dokładnie jeszcze chwilę miksujemy.
Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, lekko mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w temp. 180*C przez 30 minut.
Po upieczeniu ciasto wykładamy na ściereczkę i wkładamy w rulon.
W międzyczasie galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, wylewamy do prostokątnego, głębszego naczynia i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Przygotowujemy krem czekoladowy: żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Oddzielnie miksujemy masło.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Następnie do masła dodajemy porcjami przestudzoną czekoladę oraz masę jajeczną. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Masę wkładamy na pół godziny do lodówki, aby krem się schłodził.
Następnie galaretki tniemy na paski o szerokości 2-3 cm.
Biszkopt ostrożnie rozwijamy, smarujemy kremem czekoladowym. Na kremie układamy paseczki z galaretki. Roladę zwijamy, polewamy polewą czekoladową lub dekorujemy wg uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !