Sposób przygotowania

Ryby umyć,rozebrać i wypatroszyć pozostawiając mlecz i ikrę. Przygotowane ryby namoczyć w dużej ilości zimnej wody ok 24 godzin zmieniając wodę kilka razy w tym czasie. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ostrożnie ją ściągnąć. następnie przekrajać wzdłuż na dwie połówki i usunąć ości. Cytrynę po umyciu należy sparzyć, obrać i pokrajać w plastry. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cząstki. Ryby układamy w słoju przekładając cytryną, jabłkami i przyprawami. Zalewamy oliwą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gotowe!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !