Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, przekroić na pół i ugotować. Osączyć i wystudzić. Z mleka, jaj i mąki przygotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe, lekko je posolić do smaku. Kapustę pokroić w plastry grubości około 3 cm. Każdy posypać sola i pieprzem i panierować w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie z frytkami lub surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nigdy nie jadłam tak zrobionej kapusty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    przepis mnie zafascynował
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !