Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, natrzeć sola i oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i obrumienić mięso. Przełożyć do rondla, skropić odrobiną wody, i dusić pod przykryciem około 15 minut. Niezbyt dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki i lekko zrumienić na maśle. Następnie skropić sokiem z cytryny, przełożyć do mięsa i dusić przez chwilę. Płatki migdałowe podsmażyć na suchej patelni. Gotowe filety wyłożyć na półmisek, obłożyć bananami, posypać płatkami migdałowymi. Podawać z frytkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    inspirujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !