Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i obieramy,dzielimy na połowki wydrążamy gniazda nasienne.Dwie szklanki wody gotujemy z jedną łyżeczką cukru i skórką z cytryny i szczyptą cynamonu,wkładamy jabłka i gotujemy,po ugotowaniu jabłka odstawiamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut,następnie wyciągamy z syropu osączamy i układamy na talerzykach.Żółtka ucieramy z dwoma łyżkami cukru,a mleko gotujemy,kakao mieszamy z pozostałym cukrem i odrobiną zimnego mleka dodajemy do wrzącego mleka.Gdy zawrze odstawiamy i mieszamy z utartymi żółtkami.Gorącym sosem zalewamy jabłka i pozostawiamy do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Lubię takie słodkości.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !