Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodać po łyżeczce cukru i po 1 żółtku. Do masy dolać wodę i stopniowo dosypywać mąkę i cukier, miksując przy najniższych obrotach aż do powstania jednolitej masy. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 00 stopni i piec ok. 20 minut. Upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć na wilgotną serwetkę posypaną cukrem pudrem. Schłodzoną śmietanę ubić. Truskawki pokroić na spore kawałki. Śmietanę wyłożyć na ciasto, ułożyć truskawki i zwinąć. Gotową roladę udekorować bitą śmietaną, płatkami migdałów i truskawkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !