Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, usunąć kości, położyć skórą do deski i rozbić mięso tłuczkiem. Natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć przyprawą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki. Mięso z udek ułożyć skórą w dół, posmarować 2 łyżkami majonezu, rozłożyć pieczarki, kawałki marchewki , pora i posypać serem. Zrolować, obwiązać bawełnianą nitką. posmarować po wierzchu pozostałym majonezem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Przed podaniem usunąć nici. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis ,muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała kiedyś je zrobić. Zapowiadają się apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !