Sposób przygotowania

Do gotującej wody wsypujemy 5-6 łużek curry, wrzucamy ryż i gotujemy ok. 25 minut.
W tym czasie myjemy oraz kroimy warzywa w kostkę lub plasterki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dusimy na oliwie(oleju) ok. 5 minut, lekko solimy i posypujemy pieprzem,
Gdy ryż się ugotuje, odcedzamy go i przekładamy na patelnię z warzywami, dokładnie mieszamy i doprawiamy ostrą papryką do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    Smakowity przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Zgadzam się, łatwo i szybka można coś takiego zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry,smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !