Sposób przygotowania

Formę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, ciągle ucierając dodawać stopniowo jajka, spirytus, skórkę z cytryny, aromat i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu przełożyć kremem do karpatki przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię ciasto wg bardzo podobnego przepisu i jest bardzo smaczne :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ciasto wyszło potworne!! twarde, zakalcowate, ledwo wyrosło. robiłam wszystko zgodnie z przepisem, mam rękę do ciast, zawsze mi wychodzą, coś nie tak z przepisem chyba ;/

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !