Sposób przygotowania

Wydrylowane wiśnie zmiksować. Z masła i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, wymieszać z wiśniami i gotować kilka minut. Następnie dodać wino, 1,5 szkl wody, chwilę gotować. Sos przetrzeć przez sito, dodać cukier puder, zmielony cynamon i goździk, zagotować.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    może być pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny sos,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !