Sposób przygotowania

Filety kroimy w cienkie paski,posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy 10minut na oleju.Przekładamy do garnka.Ryż gotujemy,odcedzamy.Pieczarki i cebulę kroimy,smażymy 15minut i dodajemy do mięsa.Papryki oczyszczamy,kroimy w paski i smażymy 15 minut.Posypujemy mąką i przekładamy do mięsa.Dodajemy sos słodko-kwaśny,kostkę bulionową,przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.Wlewamy tyle wody,aby potrawa nie była zbyt rzadka.Gotujemy 10minut.Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i pokrojone w paski ogórki.Gotujemy 15minut.Podajemy z ugotowanym ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !