Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, włożyć posiekaną cebulę, szpinak, roztarty z solą czosnek, Wszystko razem smażyć przez chwilę, ciągle mieszając. Obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w talarki, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować na połmiękko, odcedzić. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę szpinaku, przykryć go ziemniakami . Wierzch posmarować pozostałym szpinakiem. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem, zalać zapiekankę i zapiekać bez przykrycia około 15 minut. Podawać posypane zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szpinak w zapiekance to świetny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !