Sposób przygotowania

Ryż ugotować na mleku odłożyć aż wchłonie mleko, wystudzić. Masło z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną ze zmielonymi orzechami i otartą skórka pomarańczową, wymieszać. Morele i śliwki pokroić w kostkę. Zimny ryż zmiksować razem z masą jajeczną, dodać ubitą na sztywno pianę z białek, śliwki, morele, skórkę kandyzowaną. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    mniam, fajny przepis, inny niż wszystkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smakowicie super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak dla mnie super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !