Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, pory w plasterki. W garnku roztop masło i olej, wrzuć ziemniaki i pory, smaż przez 5-6 minut, często mieszając. Wlej mleko i bulion, gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem wrzuć gałązki bazylii. Dopraw solą i pieprzem. Zupę zmiksuj (usuń wcześniej bazylię), przelej do filiżanek, udekoruj bazylią. Kajzerkę przekrój na 4 cienkie plastry, opiecz w tosterze lub piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !