Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Cztery żółtka ubić z jedną szkalnką cukru, następnie dodać cztery łyżki gorącej wody i dwie szklanki mąki. Białka ubić, dodać do masy. Dołożyć łyżeczkę proszku do pieczenia. Piec w prodiżu 20 minut.
MASA:
Dwa żółtka ubić z cukerm pudrem, dodać masło. Białka ubić oddzielnie, następnie dodać do żółtek i ubić masę. Masę podzielić na połowę do jednej części dodać kakao.
Upieczony biszkopt rozciąć na pól. Środek posmarować powidłami i masą bez kakao. Wierzch posmarować drugą częścią masy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    na pewno smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina48

    oj dobre napewno;p;p
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !