Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki duszone w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
mąka 1 łyżeczka
cebula 1 szt
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
marchew 1 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki duszone w winie

Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z winem i ½ szkl wody, zagotować. Obrane ziemniaki, marchewkę i cebulę pokroić w plasterki, włożyć do wywaru, dodać przyprawę kucharek, przyprawić do smaku. Dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.02.2013 13:21
Przepis wart wypróbowania.
Dorian 10.12.2012 22:47
pycha
olkaaa 09.12.2012 13:06
chętnie spróbuję
Dorota59 27.10.2012 13:32
wyborne ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak