Sposób przygotowania

W misce wymieszać suche składniki. Powoli wlewać wcześniej wymieszane mleko z wodą, dodać miód. Ręcznie lub mikserem wyrobić ciasto - będzie dosyć lepkie i gęste. Na końcu dodać morele. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut. Po tym czasie z ciasta uformować bochenek i włożyć go do małęj formy (keksówki). Wierzch posypać otrębami, płatkami lub mąką. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przed wstawieniem chleba spryskać ścianki piekarnika wodą. Wstawić chleb i piec ok.30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    powiem szczerze ,że nie jadam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł, szczególnie chleb przypadnie do gustu dzieciakom

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !