Sposób przygotowania

Najpierw ucieramy żółtka z cukrem , podczas ubijania wsypujemy mąkę, potem proszek i kakao a na koniec dodajemy sztywną pianę. Blaszkę a nawet dwie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką , ciasto dzielimy na 2 równiutkie części i wkładamy do blach pieczemy do 20 minut, po ostygnięciu kroimy poziomo na pół i przygotujmy syrop : zalewamy wrzątkiem szklankę cukru 1\\2 szklanki dodajemy sok z cytryny zapach i wódkę , i niech sobie przestygnie , a potem ubijamy na sztywno bardzo zimną śmietanę z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym . Gotową wuzetkę włóż do lodówki, jeden blat ciasta nasącz syropem a potem wyłóż i rozsmaruj marmoladą na to bitą śmietanę i przykryj drugim ciastem troszkę dociśnij, potem włóż wszystkie składniki polewy do garnuszka , gotowa polewę polewamy już gotowe ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładna
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    apetyczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    wygląda świetnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !