Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć ok. 40 minut w zimnej wodzie (sprawdzić, czy są odpowiednio słone). Pokroić w poprzek na paski szerokości ok. 1,5 cm.
Cebulę drobno posiekać.
W słoju układać naprzemiennie warstwami kawałki śledzi i posiekaną cebulę do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być cebula. Każdą warstwę posypać obficie pieprzem.
Zalać powoli zawartość słoja olejem tak, żeby wszystkie warstwy były zakryte i żeby nie było pęcherzyków powietrza. Szczelnie zakręcić i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    najlepszy jest śledzik
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    właśnie mam zamiar zrobić i tak szukam, no i tak patrzę ..... i apetycznie tu bardzo. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !