Sposób przygotowania

Do głębszego naczynia wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy sól, cukier i mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę. Uzyskane ciasto powinno być pół gęste.
Na koniec wlewamy wodę mineralną gazowaną. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię, tak by powstał cienki placek naleśnikowy. Po zarumienieniu szeroką łopatką przewracamy na drugą stronę. Kolejno w ten sposób przyrządzamy następne naleśniki i układamy jeden na drugim na talerzu.
Farsz:
Pieczarki drobno siekamy.Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnię po naleśnikach wlewamy pół szklanki bulionu z kostki rosołowej i dodajemy pokrojone warzywa. Przyprawiamy pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz curry i dusimy pod przykryciem aż do odparowania. Na koniec dodajemy zioła. Przygotowany farsz nakładamy na połowę naleśnika zawijamy na pół i jeszcze raz tak aby powstały kopertówki przypominające ćwiartki okręgu. Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !