Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru pudru, połączyć ze śmietaną, dodać cukier waniliowy, żółtka, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać mak,masło, pozostały cukier puder, aromat, posiekać nożem. Następnie wlać śmietanę z dodatkami i zarobić ciasto. Rozwałkować na grubość 1/2 cm, wykrawać ciasteczka. Układać na przygotowaną blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem , posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    koniecznie muszę takie upiec;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    napewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale muszą być pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis,a ciasteczka napewno są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się smakowicie.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !