Sposób przygotowania

Szynkę marynowaną w ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/109794/marynata-piwna-do-szynki.html ) przekładamy do garnka wraz z marynatą i gotujemy na bardzo małym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. W razie potrzeby uzupełniamy płyn wrzątkiem. Po gotowaniu szynkę smarujemy glazurą musztardowo-miodową (musztarda z miodem wymieszana w stosunku 1:1) i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 190°C piekarnika i pieczemy ok. 1,5-2 godzin. Szynka była dosyć gruba także jeśli będziemy mieli cieńszą czas pieczenia będzie krótszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetny pomysł - ja w marynacie mam właśnie łopatkę przed pieczeniem posmaruję ją miodem:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale fajna musztardowa skorupka, szynka pewnie pyszna?
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyszła delikatna bez wyraźnej przewagi jakiegokolwiek smaku. Głównie smak tej skorupki było czuć :o). Ciężko jest powiedzieć czy to wina marynaty, bo w sumie nie wiem jak powinno smakować mięso po marynowaniu w piwie. Zdecydowanie bardziej do obiadu mi smakowała szynka z tej marynaty, ale duszona (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/110746/smazona-szynka-duszona-w-sosie-wlasnym.html). Ta na chleb, kanapki i jako dodatek do pizzy głównie poszła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Marzenie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    ciekawy przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    niezłe, niezłe ... ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    chętnie bym spróbowała takiej szyneczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !