Sposób przygotowania

Bakalie wymieszać z 1 łyżka maki. $ jajka ubić z cukrem do białości, dodać kawę, miód i olej, wymieszać. Mąke wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika, stopniowo dodawać do masy jajecznej, cały czas mieszając. Dodać orzechy i rodzynki. Wlać do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypaną mąką. Wstawic do piekarnika o temp. 180 stopni, piec 1 godzine. Przestudzić, przykryć miską, podawać 2 dni po upieczeniu posypanego cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !