Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy posiekane masło śmietanę i żółtkami.Zagniatamy ciasto i dajemy do lodówki na około godzinę,następnie dzielimy ciasto na dwie części,pierwszą część wałkujemy i układamy na blasze i posypujemy mąką ziemniaczaną lub kaszą manną.Jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne kroimy na cienkie plasterki i układamy na ciasto,posypujemy cukrem pozostałą część ciasta wałkujemy i układamy na jabłka.Ciasto nakłuwamy widelcem.Pieczemy 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !