Sposób przygotowania

Mleko,wodę,olej,olej,skórkę cytrynową i sól zagotować w garnku.Wsypać mąkę i energicznie mieszać,aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i utworzy kulę.Zmniejszyć ogień i podgrzewać obracając ciasto ok.3 minut.Zdjąć z ognia,lekko ostudzić.Ciasto przełożyć do miski i przez chwilę wyrabiać mikserem,wbijać kolejno jajka i miksować na jednolitą masę.Gdyby pojawiły się grudki,przetrzeć przez sito.W garnku rozgrzać olej (powinien być mocno gorący),wkładać po małej łyżce ciasta,smażyć na złoty kolor.Pączuszki wyjąć na papierowy ręcznik by wchłonął olej.Przełożyć na talerz,posypać cukrem pudrem.Pączuszki powinny urosnąć i być puste w środku (przypominają pączki wiedeńskie).Dodatkowo podałam do nich lemon curd.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo fajne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaammmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne,fajne lubie takie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ładnie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    cytrynowe małe co nieco super tylko trochę kaloryczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !