Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować około 5-7 minut, odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, skwarki włożyć do ziemniaków. Na tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną w zapałkę paprykę. Ziemniaki oprószyć przyprawą i pieprzem, wyłożyć cebulę z papryką, podlać bulionem, posypać pokrojonymi w kostkę pomidorami. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne te ziemniaczki;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na ziemniaki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo pożywne danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !