Sposób przygotowania

Ciasto francuskie upiec wystudzić. Na ciasto nałożyć gruba warstwę ubitej z cukrem śmietany. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej dodać masło i dwie łyżki ubitej śmietany, dosypać kokosowe wiórki i utoczyć kule mniej więcej o średnicy 4- 5 cm. Na ubitej śmietanie układać kule na sobie jedna na drugiej tworząc bałwanki. Z goździków zrobić oczy i guziki, z cynamonu ręce a z suszonej śliwki wyciąć kapelusz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetny jest! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny pomysł i piękne wykonanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super dla dzieci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękny i smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny ten bałwanek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !