Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajka, żółtko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, szybko zarobić ciasto. Boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni, odłożyć skwarki a w tłuszczu usmażyć posiekaną cebulkę. Cebulę połączyć ze skwarkami, wymieszać. Z ciasta formować niewielkie placuszki, nakładać łyżeczkę cebuli, zlepiać brzegi i formować kulki. Wrzucać na wrzącą osolona wodę i gotować przez kilka minut. Podawać okraszone tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moje smaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie robiłam takich, ciekawe jak smakują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !