Sposób przygotowania

Pierś ugotować na 1 kostce rosołowej. Kalarepy duże, ale nie zdrewniałe obrać, ściąć czubek na 3/4 wysokości (odłożyć) , wydrążyć i lekko obgotować we wrzącej, osolonej wodzie. Na 1 łyżce oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowana pierś zmielić z podsmażoną cebulą i odciśniętą bułką. Dodać jajko, sól i papryke do smaku, koperek, obgotowane i posiekane resztki z wydrążenia kalarepy , wszystko wymieszać. Napełnić farszem kalarepy, każdą przykryć ściętą wierzchnią częścią, ułozyć w szerokim garnku, podlać bulionem z gotowania piersi, dodać 1 łyżke masła roślinnego, dusić do miękkości. Podawać z ryżem lub kartoflami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !