Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć roztartym czosnkiem z solą, oprószyć pieprzem i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę smażonej cebuli, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika i zrumienić. Upieczone przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z kluskami lub ziemniakami, polane powstałym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    roladki są wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam je
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne doskonałe do obiadu
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie roladki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !