Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, dodać cukier, szczyptę soli, 1 szkl mąki i wymieszać. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy rozczyn wyrośnie dodać pozostałą mąkę, cukier waniliowy i żółtka. Ciasto dokładnie wyrobić. Pod koniec wlać roztopione, ostudzone masło i jeszcze chwilę wyrabiać. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, wałkować na grubość 1 cm. Wykrawać szklaneczką krążki, na każdy krążek położyć łyżeczkę dżemu, przykryć drugim krążkiem i zlepiać. Pozostawić aby podrosły. W rondlu zagotować wodę, położyć perforowaną wkładkę, układać po kilka wyrośniętych krążków i gotować pod przykryciem kilka minut. Podawać gorące polane sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super te kluseczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    wyglądają apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !