Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Posiekaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Połowę grzybów z cebulą dodać do ryżu, wbić jajko, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy obgotowany liść kapusty nałożyć farsz, brzegi liścia założyć do środka i zwijać. Następnie gołąbki włożyć do rondla, zalać 2 szkl wody, osolić i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozmieszać z zimną wodą, połączyć z pieczarkami, zagotować. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    brzmi pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale mi narobiłaś smaka :) superowe, dawno nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż zgłodniałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !