Sposób przygotowania

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Masło roztopić, wystudzić. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości, dodać armat, mąkę kukurydzianą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzone masło, wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać wiórkami kokosowymi i posiekanymi orzechami. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !