Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mąki kukurydzianej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 20 dag
cukier puder 20 dag
masło 15 dag
jajko 7 szt
wiórki kokosowe 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
tłuszcz do formy
orzechy arachidowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mąki kukurydzianej

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Masło roztopić, wystudzić. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości, dodać armat, mąkę kukurydzianą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzone masło, wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać wiórkami kokosowymi i posiekanymi orzechami. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2012 21:44
Fajny pomysł na ciasto.
Seba 21.08.2012 09:12
super
Motorek 21.07.2012 09:40
fajne
Edyta38 03.03.2011 20:22
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak