Sposób przygotowania

Do miski wsypać odrobinę soli, pieprzu, zmieloną gałkę muszkatołową i goździki, wymieszać. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć boczek, zalać winem i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie wyjąć z zalewy, zwinąć w rulon i obwiązać bawełnianą nitką. Ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut w temp 180 stopni, polewając od czasu do czasu marynatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    taki boczuś musi wykwintnie smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Genialny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny boczuś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !