Sposób przygotowania

Maślaki oczyścić umyć i pokroić w grubą kostkę.włoszczyznę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać.Do garnka wlać 2-3 litry wody i wrzucić do niego włoszczyznę,ziemniaki i cebulę zagotować ,dodać pokrojone maślaki i dodać 2 łyżki oleju i przeprawić solą i pieprzem gotować jeszcze około 30 minut.Zaklepać pod koniec gotowania śmietaną i posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna jest ta zupka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ach co za pyszności, aż ślinka leci;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    muszę spróbować- koniecznie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !