Sposób przygotowania

Białka ubijać, dodać cukier puder i cukier waniliowy i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i anyżkiem, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe okrągłe ciasteczka na blaszkę wyłożoną folią aluminiowa posmarowaną tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    oo mój tata je uwielbia :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    nie przepadam za anyżkami aczkolwiek na pewno są smaczne przede wszystkim domowe !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !