Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy pulchne nie za gęste ciasto i pozostawiamy w cieple do wyrśnięcia.Jagody płukamy osączamy tuż przed nakładaniem przesypać cukrem z posiekana wanilią.Gdy ciasto wyrosło wałkujemy podłużne placuszki grubości pół centymetra i długości około 10 cm,nakładamy jagody i dokładnie zalepiamy i układamy na posmarowanej tłuszczem blasze.Z wierzchu można posmarować rozbitym jajkiem,i posypać cukrem.Pieczemy w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    oooo taaaaaaaak... ;D to tak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !