Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z margaryną i śmietaną do momentu aż grudki tłuszczu będą mniejsze niż pół centymetra,następnie dodajemy alkohol i szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki.Po schłodzeniu wałkujemy porcjami do grubości p,ół centymetra,wycinamy ozdobne prostokąciki, każdy moczymy w rozbitym białku i sypiemy cukrem pudrem.Układamy na blasze i pieczemy w nagrzanym piekarniku 10 min.Upieczone ciasteczka przekładamy dowolnym kremem żeby się lepiej sklejamy zwilżamy je alkoholem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    też robię ale inne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam francuskie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !