Sposób przygotowania

Ryż opłucz, wsyp do 400 ml osolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem 20 minut. Brokuły podziel na różyczki, włóż do osolonego wrzątku, gotuj 4 minuty, odsącz.
Filet z indyka pokrój w grubą kostkę. Przełóż do maski, oprósz mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dołóż posiekany czosnek i cebulę uraz pokrojoną w słupki marchewkę. Smaż 2 minuty. Dołóż pokrojony ukośnie seler. Oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i smaż, aż się lekko skarmelizuje. Dodaj plasterki chili i brokuły. Wlej bulion, sos sojowy i sos rybny. Doprowadź do wrzenia, gotuj 2 minuty. Potrawkę podawaj z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    super danie obiadowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !